Home » Teixits » Telons i cortines » Cortinatges i telons d’una embocadura de teatre

L’embocadura és l’obertura de l’escenari d’un teatre a través de la qual el públic pot veure l’escena. Ve normalment definida per l’arc de prosceni i delimitada pels cortinatges d’embocadura com són el teló de boca, bambalinón o els arlequins.

A continuació, detallem els principals elements presents en una embocadura de teatre:

 

– Prosceni: El prosceni és la zona que separa l’escenari de l’auditori o pati de butaques i que pot tenir diverses formes. També pot rebre el nom de davant escena, corbata o glòria.

– Teló de boca: És el gran teló o cortina principal que tanca l’embocadura d’un teatre i separa l’escenari de la sala i els espectadors, podent obrir-se i tancar-se en sentit vertical o horitzontal.

– Bambalinón: És la primera cortina horitzontal situada a la part superior, davant de la cortina de boca i que és més ampla que la resta de les bambolines. S’utilitza per acotar l’alçada de l’escena i juntament amb els arlequins en els laterals delimiten l’embocadura de teatre.

– Arlequins: Cortina o bastidor vertical situat en els laterals de l’embocadura d’un teatre, que s’utilitza per ocultar a l’públic els laterals de l’escena i acotar l’amplada de la mateixa.

– Guardamalleta: Cortina fixa horitzontal que està situada a la part superior de l’embocadura i és utilitzada principalment com a element decoratiu.

– Faldó: Cortina o peça de roba fixa horitzontal utilitzada per a cobrir el frontal inferior de l’escenari o prosceni, que complementa l’embocadura d’un teatre.

Partes de una embocadura de teatro

A – TELÓ DE BOCA

B – ARLEQUINS

C – BAMBALINÓN

D – GUARDAMALLETA

E – FALDÓ

Què teixits s’utilitzen per als cortinatges d’una embocadura de teatre?

Els cortinatges de les embocadures d’un teatre es caracteritzen per estar confeccionats principalment amb velluts ignífugs de gramatges mitjans o alts. Dins dels velluts ignífugs existeixen dues variants principals com són els velluts de cotó o els velluts sintètics.

Embocadura de teatro hecha con terciopelo de algodón

Els velluts de cotó tradicionals tenen un elegant pelatge d’aparença mat i a l’estar fabricats amb fibres naturals requereixen una major cura. El ignifugat de l’vellut de cotó s’aconsegueix gràcies a un tractament realitzat després de la fabricació de la roba.

Oferim diferents models de velluts de cotó com són el vellut Chopin de 350 g / m2, el vellut Verdi de 470 g / m2, el vellut AMADEE WP de 500 g / m2 o el vellut MIDNIGHT de 600 g / m2.

Embocadura de teatro hecha con terciopelo sintético

Els velluts sintètics tenen una excel·lent aparença mat, ofereixen una major resistència als trencaments o desgast i necessiten un menor manteniment. El ignifugat de l’vellut sintètic s’aconsegueix durant el procés de fabricació de el teixit a l’utilitzar fibres de polièster ignífugues, motiu pel qual es consideren ignífugs permanents.

Oferim diferents models de velluts sintètics d’excel·lent qualitat com són el vellut RENO CS o MAHLER CS tots dos de 380 g / m2, NIZA CS o Lehar CS tots dos de 500 g / m2, o MOON CS de 600 g / m2.

Contacta amb nosaltres o demana’ns un pressupost sense compromís i t’assessorarem sobre l’opció més adequada per al teu projecte!

Archives

Categories

El Chroma key

El Chroma key

El Chroma Key és una tècnica audiovisual que consisteix a substituir un color primari d'una imatge per una altra imatge diferent mitjançant equips especialitzats. Per realitzar aquesta substitució s'utilitzen habitualment fons croma de color verd o blau. És una...

Acabats per telons i cortines

Acabats per telons i cortines

TIPUS D'ACABAT PER TELONS I CORTINES Què acabat perimetral necessites per la teva cortina o teló? Per resoldre aquesta pregunta hem preparat una senzilla i pràctica guia visual perquè coneguis les diferents opcions disponibles i ajudar-te a escollir l'acabat...

Per a més informació sobre telons i cortines de teatre consulti …

Telons i Cortines

Tela terciopelo rojo

Velluts

Share This